Gratis klusles
Beginnen met steigerhout

Les 5. Gratis bouwtekeningen


Probeer alsjeblieft de verleiding te weerstaan allemaal bouwtekeningen te kopen via het internet.
Dat is helemaal niet nodig: heel veel bouwtekeningen van steigerhouten meubilair zijn gratis te downloaden. Onderaan deze pagina hebben we een heel stel bouwtekeningen voor je verzameld.

Meten is weten
Soms moet je de afmeting van het meubelstuk aanpassen, bijvoorbeeld omdat het precies in een bepaalde hoek moet passen. Je zult dan eerst moeten meten. Zorg dat je twee keer meet! Dat klinkt misschien overdreven, maar het kan echt het succes bepalen van je bouwproject!
Voor afwijkende hoeken kun je een zogeheten zwaaihaak lenen of kopen: je meet er ongelijke hoeken mee af die je makkelijk op je hout kunt overbrengen.

Bouwtekeningen
De Praxis heeft gratis bouwtekeningen online staan met de boodschappenlijst en het zaaglijst erbij! Heel erg handig en een sympatieke manier om er voor te zorgen dat klanten het materiaal bij jouw bouwmarkt kopen.
Je hebt alleen niet zoveel aan de zaaglijst als je afwijkende maten wilt gebruiken. Bestudeer dan de bouwtekening en pas de maatgeving secuur aan.

Bouwtekening bed van steigerhout
Bouwtekening bed van steigerhout
Bouwtekening eettafel van steigerhout
Bouwtekening eenvoudig bankje van steigerhout
Bouwtekening stoel met armleuningen van steigerhout
Bouwtekening loungebank van steigerhout

Hier vind je de link naar een prachtig tuinbankje, ontworpen door Rietveld en heel eenvoudig zelf te maken met de aanwijzingen op www.hettuinbankje.nl

En als je nu zin hebt gekregen om lekker aan de slag te gaan, dan kun je je nu nog opgeven voor een van de cursussen van Femtech! Kijk voor meer informatie even